transport gratuit PE TERITORIUL ROMANIEI la comenzile ce depasesc 4800 lei

Amenajarea dormitorului in functie de spatiu

Dormitorul este locul in care va veti retrage in majoritatea noptilor pentru a va bucura de o bine meritata odihna. Si, pentru ca imprumutam si in acelasi timp oferim energie mediului pe care il ocupam, dormitorul trebuie sa reflecte pe cat posibil personalitatea noastra, dar si gusturile, mai ales cele in materie de design interior.

La Romina Furniture stim ca amenajarea dormitorului este un proces incredibil de personal, tocmai de aceea vrem sa va punem la dispozitie o serie de idei care sa invaluie acest proces intr-o aura de bun gust.

 

Reguli de baza in amenajarea unui dormitor matrimonial

Ne place sa visam la un dormitor perfect si sa ne imaginam cum va arata cand ne vom alege tot mobilierul si decoratiunile. Insa, pana sa va avantati in procesul de construire a dormitorului perfect, trebuie mai intai sa trecem prin niste reguli de baza. Desigur, stilul dumneavoastra personal poate sa le ignore, dar pentru a inova este necesar uneori sa cunoastem ce a fost inaintea noastra!

Pozitia patului
Indiferent de tipul dormitorului, patul va ocupa intotdeauna locul de cinste, iar camera se va orienta in functie de pozitia acestuia. Nici nu mai vorbim despre cat de important este un pat de calitate pentru odihna. Asadar, fie ca vorbim de utilitate sau de directii de design, patul va fi in centrul atentiei atunci cand vine vorba despre dormitor. Pentru a va asigura ca acesta este pus in valoare cum trebuie, pozitionati-l in centrul camerei si nu uitati si de noptiere asortate pe fiecare parte. Pentru a crea o imagine sofisticata si eleganta in acelasi timp, incercati ca amenajarea dormitorului in apartament sau la casa sa fie una simetrica.

Culorile recomandate pentru un dormitor matrimonial
De preferat este ca, mai ales in cazul amenajarii dormitoarelor, culorile sa fie cu precadere relaxante si sa nu atraga prea mult atentia. Nu uitati, de tipul si intensitatea culorilor va depinde calitatea odihnei dumneavoastra! Stim, toata lumea este fan al culorilor puternice si energizante, dar este recomandat ca acestea sa fie folosite in doze foarte mici in dormitor, de exemplu doar in cazul decoratiunilor, deoarece au potentialul de a ne agita. De preferat va fi sa alegeti culori pentru dormitorul matrimonial in tonuri ceva mai calme, pastelate si ceva mai reci, culori care sa evoce o atmosfera sobra si eventual imbietoare pentru somn. In general va sfatuim sa mizati pe nuante de crem, gri, verde si albastru.

Draperiile si perdelele
Mai ales in cazul in care discutam despre idei de amenajare a unui dormitor mic sau idei de amenajare a unui dormitor ingust, esential va fi ca, prin alegerile legate de mobila si decoratiuni, sa creati imaginea unui spatiu deschis si eventual mai inalt. Aici pot interveni draperiile! Perdelele si draperiile lungi pot da impresia unei camere mult mai inalte si mai spatioase. In ceea ce priveste culoarea perdelelor si a draperiilor, nu uitati ca acestea trebuie sa se asorteze cu restul camerei. Merita mentionat si faptul ca draperiile opace vor ajuta mult mai bine la blocarea luminii din exterior, asigurand astfel un somn mult mai odihnitor pentru dumneavoastra si persoana iubita. Apropo de odihna, nu subestimati nici importanta unei saltele de calitate!

Corpurile de iluminat
Poate la fel de importanta precum pozitia patului in dormitor, iluminarea poate avea efecte atat asupra designului camerei, dar si asupra starii de bine a ocupantilor dormitorului. Chiar daca in majoritatea cazurilor dumnevoastra si persoana iubita ajungeti in dormitor doar seara, asta nu inseamna ca nu veti desfasura si alte activitati in afara de a dormi. Recomandat este sa alegeti o pereche de veioze, fiecare montata pe cate o noptiera, astfel incat ambii parteneri sa se poata bucura de lectura sau de navigarea pe internet fara sa sufere mai apoi de probleme cu vederea. La fel de inspirata poate fi si alegerea unui set de aplice de perete, mult mai practice si utile, perfecte pentru un dormitor matrimonial modern.

Decoratiunile pentru un dormitor matrimonial
Ultimele, dar cu siguranta nu cele din urma, decoratiunile sunt elementele care vor da nota finala a camerei si se vor asigura ca personalitatea dumneavoastra isi va face simtita prezenta indiferent de ideile de amenajare a dormitorului matrimonial din care v-ati inspirat. De exemplu, daca incercati sa evocati un stil luxos si grandios, optati pentru folosirea mai multor straturi de materiale textile, materiale pe care le veti putea aseza peste lenjeria de pat. O cuvertura de pat sau cateva perne, de preferat intre doua si sase, vor face ca designul camerei sa fie unul mult mai fastuos.

 

Idei de amenajare a unui dormitor matrimonial mic

Nu toata lumea sta la casa si, in consecinta, uneori veti fi nevoiti sa faceti mai mult cu mai putin, adica sa va orientati atentia mai ales asupra ideilor de amenajare a dormitoarelor mici. Un dormitor matrimonial mic va utiliza spatiul disponibil ceva mai chibzuit si astfel va fie nevoie sa renuntati la anumite elemente. Totusi, dintr-un dormitor matrimonial nu trebuie sa lipseasca: patul matrimonial, un dulap sau un dressing la comanda, noptiere si, in functie de gusturi, chiar si un televizor. Aveti nevoie de mobila pentru dormitorul matrimonial ceva mai mica? Echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie cu sfaturi si ajutor!

Pentru a beneficia la maximum de spatiu intr-un dormitor matrimonial mic, va sfatuim sa asezati patul cat mai departe de usa, eventual lipit de un perete pentru a putea sa va deplasati cu cat mai mare usurinta prin camera. Mizati pe culori deschise, in special alb, pentru a da impresia unui spatiu mult mai larg si nu exagerati cu decoratiunile.

 

Idei de amenajare a unui dormitor matrimonial spatios

Un dormitor cu pat matrimonial exprima oricum ideea de spatiu si de grandios, dar nu uitati ca exista si dormitoare matrimoniale cu baie si dressing. Un astfel de dormitor va va oferi ocazia de a aduga si alte elemente de mobilier, precum comode, banchete de depozitare sau chiar o masa de machiaj cu oglinda. Chiar daca spatiul permite includerea mai multor piese de mobilier, incercati pe cat posibil sa nu exagerati.

Veti fi de asemenea tentati sa folosit si mai mai multe culori, dar sfatul specialistilor este sa va limitati la doua culori de baza si o nuanta in plus pentru detalii. Foarte populara este si varianta de a colora un singur perete din camera, ceilalti ramanand albi.

 

Amenajarea dormitorului matrimonial in functie de stilul dorit

Exista foarte multe stiluri pe care le puteti aborda in ceea ce priveste designul dormitorului matrimonial, de la cel modern si scandinav, la cel rustic si clasic, in functie de gusturile dumneavoastra, dar si de spatiul disponibil. Noi am ales sa ne concentram pe stilul modern, clasic si vintage, dar nu ne dezicem de alte stiluri, acceptand oricand o noua provocare.

Dormitor in stil modern
Stilul modern isi bazeaza cu precadere estetica pe liniile drepte si pe prospetimea oferita de un minim absolut de decoratiuni si accesorii. Mobila cu forme speciale nu se va integra in acest stil, preferate fiind piesele cu contur foarte clar, plane si minimaliste, precum comoda Ventianni. Puteti echilibra aceasta raceala data de aspectul camerei cu ajutorul gamei cromatice si al finisajelor. In ceea ce priveste paleta de culori, aceasta va fi cat mai simpla, formata din alb, negru, gri si nuante de crem sau bej. Pentru mai multa inspiratie recomandam cu caldura colectia Ventianni.

Dormitor in stil clasic
In cazul stilului clasic accentul cade pe arhitectura, piesele de mobilier rezistente, dar totusi unduitoare indulcind atmosfera din camera. Liniile dure si drepte ale stilului modern sunt abandonate in favoarea celor mai fine. Culoarea definitorie pentru acest stil este cea alba, combinata cu variante de roz deschis, bej si crem. Lemnul masiv este piesa de mobilier semantura a acestui stil, material ce ofera senzatia de elegant, dar si de confort. Cel mai mult se vor bucura de un dormitor matrimonial modern persoanele care iubesc stabilitatea si eleganta. Pentru mai multa inspiratie recomandam colectiile Imperio, exclusiv si Cleopatra.

Dormitor in stil vintage
Pentru a amenaja cu succes un dormitor matrimonial cu specific vintage va fi nevoie sa includeti elemente de design de tipul pastelurilor, al tesaturilor cu broderii si al imprimeurilor elegante. De asemena, puteti decora dupa bunul plac, acest stil fiind avantajat de decoratiunile bogate si elementele de rafinament. Pentru ferestre alegeti perdele diafane prin care lumina sa patrunda cu moderatie. Patul va putea fi de asemenea decorat cu o tablie sofisticata, de exemplu cu ajutorul unui tapiterii inflorate. Si restul mobilierului trebuie sa fie la fel de elegant, putand fi decorat cu accesorii de tipul butonilor si manerelor.

 

Amenajarea dormitorului matrimonial dupa regulile feng shui

Nu in ultimul rand, merita sa luati in calcul si anumite aspecte de feng shui pentru amenajarea dormitorului matrimonial. Iata de ce este bine sa tineti cont:

  • Tot mobilierul sa fie de la acelasi producator si sa aiba aceeasi linie de design. De preferat este sa nu combinati mai multe stiluri. Asigurati-va ca draperiile, perdelele si asternuturile au aceleasi modele si accente.
  • Nu se recomanda prezenta aparatelor electronice in dormitor.
  • Nu pozitionati oglinda in fata patului, in lateral sau pe tavan.
  • Nu pozitionati patul astfel incat sa dormiti cu fata catre usa.

Pentru orice alte intrebari in legatura cu amenajarea dormitorului matrimonial, inclusiv legate de mobilier, nu ezitati sa apelati la echipa noastra de design.